Nieuwsbrief 4 november 2017

 

Nieuwsbrief 4
november 2017

 
Via deze extra nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van een aantal actuele zaken

  1. Lezing over het ontstaan van Castricum
  2. Jubileum
  3. Uitbreiding Duynkant
  4. Nieuwe uitgaven
 
1. Lezing over het ontstaan van Castricum
 
Wij maken u graag attent op de jaarlijkse donateursavond. Op donderdag 23 november om 20.00 uur zal Hans van Weenen in Geesterhage een lezing verzorgen over het ontstaan van ons dorp. Er is in de afgelopen 50 jaar veel ‘gespit’ in de archieven en de oude bodem heeft ook veel geheimen prijs gegeven. Toch is de oorsprong en de naam Castricum nog met raadsels omgeven. Hans van Weenen zal ingaan op een aantal hoofdvragen en op basis van nieuw onderzoek antwoorden op die vragen geven. Hij heeft laten weten het jubileum van de werkgroep aan te grijpen om  historie te schrijven.
 
De toegang voor donateurs is gratis. Entrée voor niet-donateurs 2 euro. Er is een beperkt aantal plaatsen met ringleiding beschikbaar
 
2. Jubileum
 
De stichting werkgroep Oud-Castricum heeft dit jaar uitgebreid aandacht geschonken aan het vijftigjarig bestaan. Er werd aan de weg getimmerd met twee tentoonstellingen, Castricumse streken en Vervaagd Agrarisch Verleden.  Een canon van Castricums historie is uitgebracht  en er is een film gemaakt over het verleden van de werkgroep.
Het 40e jaarboek, dat mede in het teken stond van het oprichtingsjaar 1967, werd op 20 oktober gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan redactievoorzitter Simon Zuurbier. Na hun inzet gedurende 40 jaar trekken Simon en Niek Kaan zich terug uit de redactie,maar zij zullen nog wel hun bijdragen aan het jaarboek blijven leveren.
Onder auspiciën van de stichting Kist, in de persoon van Paulien van Vliet, vond een bijzonder project plaats waaraan wijksgewijs leerlingen van basisscholen en veel ouders deelnamen. Het eindigde met een vossenjacht. Daarnaast werden door Dick Groot twee cabaretavonden gepresenteerd en was er een optreden van de popgroep The Frogs. Het feestweekend werd een groot succes.
Het jubileum van de werkgroep kan niemand zijn ontgaan.  We hopen dat de inspanningen een vervolg krijgen in een groeiende betrokkenheid bij onze activiteiten en nieuwe donateurs zal opleveren.
Bestuur en organisatoren bedanken iedereen voor de hulp en ondersteuning!
 
 
3. Uitbreiding Duynkant

Aan de Geversweg is de bouw van de nieuwe ruimte voor filmvertoningen en voor het archief  in volle gang. Begin 2018 zal de ruimte in gebruik genomen kunnen worden. Voor de realisering van een aantal extra voorzieningen doet het bestuur een beroep op donateurs en sponsoren. 

 
4. Nieuwe uitgaven

Het Jaarboek 2017 heeft een nieuwe omslag gekregen. Het telt naast de vaste rubrieken zo’n 12 artikelen over verschillende onderwerpen met betrekking tot de plaatselijke geschiedenis, waaronder een artikel over Castricum en Bakkum in 1967.   
Er is nog een aantal exemplaren beschikbaar van de Historische Canon van Castricum en Bakkum.
De canon kost voor donateurs € 8,50 en € 11,– voor niet-donateurs.
Het Jaarboek kost € 16,– (donateurs hebben het gratis ontvangen). 
De beide uitgaven zijn zowel bij boekhandel Laan als via de werkgroep verkrijgbaar   

  

 
 
 
 
Vragen, opmerkingen of wensen met betrekking tot de nieuwsbrief kunt u doorgeven aan de redactie via nieuwsbrief@oudcastricum.com

Print Friendly, PDF & Email