nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Succesvolle Archeologie Dagen

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober startte de pilot van de door AWN,  Archeologische Werkgemeenschap Nederland, opgezette archeologiedagen. Aan de archeologieverenigingen van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht is gevraagd activiteiten te organiseren en hun deuren open te zetten. Het Huis van Hilde had o.a. een groot selfielaken op het Westerplein en binnen was er ook van alles te doen zoals van klei zevende eeuwse sceatta munten maken.

De werkgroep Oud-Castricum stond met een stand met schervenbakken, boekjes en donatieformulieren. Er werd een powerpointpresentatie gegeven over Castricumse opgravingen. Naast hen stond Stichting Oer-IJ om met prachtige platen en kaarten en een enthousiast verhaal het Oer-IJ te promoten. Tegenover hen stond de Pijpelogische Kring van tabakspijpen met een prachtcollectie.

De activiteiten van de werkgroep waren het HIP (historisch interessant punt) op de Zanderij waar door Rino Zonneveld tekst en uitleg gegeven werd over de archeologie van het “schip op de Zanderij”. Het grootst was de belangstelling van de kinderen voor het detecteren en scherven zoeken.  Zelfs TV Noord-Holland kwam zaterdag langs en maakte opnamen voor het nieuws. Gemist?

Mannen die de miezerige oktoberregen trotseerden: Wim van Waveren, Rob van Weert, Theo Sneekes, Ron van Wezop, Tom de Kleijn, Albert Lourens, Joop Fokker dank voor jullie enthousiaste inzet. Sommigen wel meer dan 15 uur. Hieronder impressies van het detectorfeest.

Ron en Tom bij de stand in het Huis van Hilde

Ron en Tom bij de stand in het Huis van Hilde

Jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan

Rob geeft kinderlijk eenvoudige uitleg

Rob geeft kinderlijk eenvoudige uitleg

Theo: zoals de oudjes zongen zo piepen de jongen.

Theo: zoals de oudjes zongen zo piepen de jongen.

En wat is er veel te vinden.

En wat is er veel te vinden.

Ieder wachtte geduldig op zijn of haar beurt

Ieder wachtte geduldig op zijn of haar beurt

Dit was twee dagen genieten !

Dit was twee dagen genieten !

Print Friendly, PDF & Email