nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Theo Groentjes winnaar popquiz Oud-Castricum

Pauline van Vliet in gesprek met Jean Hanck. (foto Wim Sminia)

Veel smeuïge verhalen waren er vrijdagavond te horen bij Fase Fier over hoe het was om jong te zijn in de jaren zestig en naar  welke muziek er toen werd geluisterd. Jean Hanck vertelde en liet zien hoe het achter de schermen ging bij The Frogs, de populairste plaatselijke popgroep uit die tijd.  Mooie beelden van de wc zonder deur bij Borst lardeerde zijn verhaal. Hij vertelde hoe het huis van de familie Zonneveld aan de Heereweg in Bakkum-Noord een walhalla was voor de vrijgevochten jeugd: “Daar kon alles en er was veel lol met vijftien kinderen,  alhoewel pa Zonneveld ook weleens een dreun verkocht aan een van zijn zoons.  Daar maalde echter niemand om.”

Anton Visser maakte voor C-TV een kort videoverslag.

Er werd ook verteld dat er in een schuur op de Hollaan revolutionaire acties werden bedacht door de meer politiek geëngageerde jeugd. En allemaal vierden ze feest met visnetten, drank en muziek van The Outsiders, Golden Earrings en de eigen onvolprezen Frogs.

Theo Groentjes (links) kreeg als winnaar van de popquiz een appeltaartje. Naast hem Jean Hanck. (foto Wim Sminia)

Aan het eind van de avond werd de popquiz over muziek uit de jaren zestig gehouden onder leiding van Jos Zonneveld, de vroegere dj van De Oude Schimmel aan de Dorpsstraat. Hij maakte de sfeer met nostalgische muziek uit ‘The sixties’. Om er een leuke quiz voor iedereen van te maken was de quizmaster echter gedwongen om af en toe vals te spelen. Theo Groentjes wist namelijk alle vragen als eerste te beantwoorden en zodoende werd hij onbetwist winnaar.

In november hoopt Oud-Castricum een jaren zestig feest te organiseren voor alle Bakkummers en Castricummers met een live optreden van The Frogs.  Dan gaan ook de voetjes van de vloer.

Print Friendly, PDF & Email